Netwerk informatie

Serverius

Het Serverius datacenter is middels een dubbele glasvezel lijn op het internet ontsloten. Glasvezel A (dark fiber) gaat via Zwolle naar Amsterdam lokatie 1 (Nikhef), glasvezel B gaat via Lelystad naar Amsterdam lokatie 2 (Global Switch). Mocht 1 glasvezel route het laten afweten dan blijft het netwerk gewoon verbonden met het internet. Lijn A is verbonden met Cisco router A, lijn B is verbonden met Cisco router B. Elk rack heeft minimaal de beschikking over 2 lijnen naar router A en B waardoor bij uitval van een lijn of router uw verbinding naar het internet gewoon actief blijft.

Op dubbel uitgevoerde Cisco routers en switches (Cisco 6500) zijn verschillende transit partners zoals Level3 + Nl-IX/OpenPeering (o.a. AMS-IX peering), Hurricane Electric and Cogent + Atom86 (Tinet, Global Crossing) aangesloten.

Level-3 10 Gbit/sec
ATOM86 10 Gbit/sec
Hurricane Electric 10 Gbit/sec
NL-IX 10 Gbit/sec
Cogent 1 Gbit/sec


TransIP

Ook het fysieke netwerk bij TransIP is dubbel uitgevoerd. Dubbele glasvezelpaden, coreswitches en routers. Zelfs de kasten zijn voorzien van dubbele UTP bekabeling.

TransIP gebruikt enkel routers van het merk Juniper. Er is gekozen voor Juniper op basis van jarenlange goede ervaringen, betere performance en hogere stabiliteit ondanks een hogere kostprijs. De keuze voor de switches van Brocade (voorheen Foundry) was minstens even makkelijk vanwege de mogelijkheid om alle poorten op wirespeed te kunnen switchen.Het netwerk zelf bestaat uit een redundante verbinding naar Level3 voor uitermate snelle trans-atlantische verbindingen. Voor snelle verbindingen met het Europese vasteland wordt er gebruik gemaakt van het netwerk van Cogent. Beide netwerken zijn aangesloten op onze housinglokaties SARA en Globalswitch. TransIP heeft een peering met AMS-IX en Openpeering op 10Gb/s.

Level-3 10 Gbit/sec
ATOM86 10 Gbit/sec
Hurricane Electric 10 Gbit/sec
NL-IX 10 Gbit/sec
Cogent 1 Gbit/sec