Dedicated

Verder naar: Dedicated servers aanbiedingen

Een dedicated server is te vergelijken met een normaal hosting pakket, alleen is dit hosting pakket extra groot. U bent namelijk de enigste gebruiker op de server. U kunt de server niet alleen gebruiken om uw eigen site te hosten, maar ook de site's van uw klanten of vrienden. Naast dat u zelf bepaald welke gebruikers op de server kunnen komen, kunt u de server zelf ook indelen aan software. Sommige applicaties hebben namelijk speciale software nodig om te draaien. Deze software kunt u helemaal zelf zonder problemen op de server zetten. Dedicated servers leveren we standaard met het linux besturing systeem, maar ook windows (2003) is tegen een meerprijs mogelijk.

Alle servers sluiten wij aan op een APC aansluiting. Met een APC aansluiting kunt u via een webinterface de stroom beheren van uw server. Op deze manier kunt u op ieder moment de stroom resetten van de server; en hiermee de server herstarten. Een APC aansluiting zorgt voor een minimale downtime, en geen kosten aan monteurs.

Naast het voordeel dat u zelf de server kan indelen, bent u ook niet meer afhankelijk van een hostingprovider. U wordt nooit zomaar afgesloten, of dat uw site onbereikbaar is door een verkeerde instelling van de hoster. Natuurlijk mag u ook andere applicaties op een dedicated server zetten zoals bijv. gamehosting, voicehosting, streaming media en ga zo maar door.

Bij uw dedicated server krijgt u ook een statistieken paneel waar u precies in kunt zien hoeveel dataverkeer u heeft verbruikt. Zo kunt u van te voren schatten of u extra dataverkeer nodig hebt. U kunt dan tijdig vooraf dataverkeer bestellen, dit is namelijk goedkoper dan achteraf bijbetalen.
Hieronder een screenshot van een grafiek uit het statistiek paneel waar het dataverkeer wordt bijgehouden.

Indien u het control paneel Directadmin of Plesk bijbestelt, installeren wij dit geheel kosteloos op uw dedicated server. Ook de installatie van linux is geheel kosteloos.
Mocht er ooit problemen optreden met uw dedicated server kunt u ons 24/7 bereiken, en kunnen we 24/7 uw problemen oplossen. Dit kunnen we aanbieden omdat we 24/7 monteurs klaar hebben staan in het datacenter. U hoeft dus niet zelf naar het datacenter te gaan.

We plaatsen dedicated servers in het GlobalSwitch datacenter geplaatst. GlobalSwitch Amsterdam is een hoog kwaliteit datacenter. Meer informatie is op de datacenter pagina te vinden.

Verder naar: Dedicated servers aanbiedingen